Home » D:News » Taxă de succesiune record, plătită de familia fostului președinte al companiei Samsung

Taxă de succesiune record, plătită de familia fostului președinte al companiei Samsung

Taxă de succesiune record, plătită de familia fostului președinte al companiei Samsung
Lee Kun-hee / Credit foto: Profimedia
Publicat: 29.04.2021

Familia fostului președinte al companiei Samsung Lee Kun-hee a anunțat că va plăti peste 12 trilioane de woni (10,8 miliarde de dolari) în impozite pe succesiune pentru proprietățile moștenite și că va dona vasta colecție privată de artă, anunță Reuters.

Lee, creditat cu transformarea Samsung în cel mai mare producător de smartphone-uri și cipuri de memorie din lume, a murit pe 25 octombrie, lăsând o avere evaluată la aproximativ 26 trilioane de woni (23,4 miliarde dolari).

Modul în care familia Lee a gestionat taxa pe succesiune – una dintre cele mai mari din Coreea și la nivel mondial – a fost atent urmărit, deoarece ar fi putut duce la diluarea pachetului de control deținut de familie în Samsung.

A existat, de asemenea, un interes public semnificativ, în condițiile în carre au existat solicitări ca importanta colecție de artă a lui Lee, în valoare de 1,76 miliarde de dolari, dar și pentru faptul că familia a planificat să facă o donație importantă pentru a îmbunătăți percepția asupra lui Lee, condamnat pentru evaziune fiscală și delapidare cu peste un deceniu în urmă.

Familia a declarat că intenționează să plătească taxa într-o perioadă de cinci ani, în șase tranșe, începând cu această lună.

Donații pentru asistență medicală

Familia a anunțat că va dona 1 trilion de câștiguri (aproape 900 de milioane de dolari) pentru îmbunătățirea asistenței medicale publice.

O mare parte din extinsa colecție personală de artă a lui Lee Kun-hee, inclusiv capodopere de Picasso, Monet și Chagall, va fi donată unor organizații precum Muzeul Național al Coreei și Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană, a declarat familia.

Lucrările rămase, de Giacometti, Rothko și alții, vor fi gestionate de familie și de Muzeul de Artă Leeum Samsung, a informat agenția de știri Yonhap, citată de Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase