Home » D:News » Anunțul lui Gheorghiță, după ce Danemarca a retras vaccinul de la Johnson & Johnson

Anunțul lui Gheorghiță, după ce Danemarca a retras vaccinul de la Johnson & Johnson

Publicat: 05.05.2021
Anunțul lui Gheorghiță, după ce Danemarca a retras vaccinul de la Johnson & Johnson
Credit foto: Shutterstock

Decizia statului Danemarca de a renunța de vaccinul Johnson & Johnson este suverană, a spus președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță. Acesta este de părere că, totuși, trebuie ținut cont de decizia și recomandările Agenției Europene a Medicamentului și a FDA.

Întrebat ce părere are despre decizia Danemarcei de a renunța la vaccinul Johnson & Johnson (Jannsen), după ce au apărut reacții adverse, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță a spus că decizia este suverană și vine ca urmare a situației epidemiologice foarte bune.

„Decizia din Danemarca vine ca urmare a situației epidemiologice, și anume una foarte bună și disponibilitatea unui număr suficient de mare de doze de la celelalte tipuri de vaccinuri. Sigur că fiecare țară își ia în calcul toate argumentele pro și contra, atunci când autoritatea locală de reglementare decide acest lucru, ținând cont și de infrastructura sistemului medical și de de disponibilitatea de distribuire și de alocare a dozelor de la celelalte companii, care, după cum știm, au un lanț mult mai stringent de condiții de frig”, a răspuns Gheorghiță.

Acesta este de părere că este foarte important de luat în calcul decizia și recomandările Agenției Europene a Medicamentului.

„Atât FDA, cât EMA, au reconfirmat beneficiile vaccinării și încurajarea demarării vaccinării cu vaccinul de la Johnson&Johnson în Europa și reluarea în SUA”, a mai spus Gheorghiță.

De ce a renunțat Danemarca la vaccinul Johnson & Johnson

Danemarca a luat decizia de a renunța la vaccinul anti-COVID Johnson & Johnson, invocând îngrijorări legate de posibilele efecte secundare grave.

„Autoritatea daneză de sănătate a ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului Johnson & Johnson (Jannsen) nu depășesc riscul de a provoca un posibil efect advers”, a declarat Autoritatea naţională de sănătate daneză, conform france24.

Prin urmare, Danemarca va continua campania de vaccinare fără vaccinul Johnson & Johnson.

Măsura vine după ce Danemarca a renunțat, luna trecută, și la vaccinul AstraZeneca.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase