Home » D:News » Rusia autorizează vaccinul cu o singură doză Sputnik Light. Ce eficiență are

Rusia autorizează vaccinul cu o singură doză Sputnik Light. Ce eficiență are

Rusia autorizează vaccinul cu o singură doză Sputnik Light. Ce eficiență are
Sursa foto: Facebook
Publicat: 10.05.2021

Rusia a autorizat utilizarea unui vaccin pentru coronavirus într-o singură doză, numit „Sputnik Light”, potrivit fondului suveran al țării, scrie CNBC.

Fondul rus de investiții directe (RDIF) a declarat că Sputnik Light, dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova, are o rată de eficacitate de 79,4% și ar costa mai puțin de 10 dolari pe doză.

RDIF a declarat că varianta Light, derivată din vaccinul Sputnik V, cu două doze, este compatibilă cu cerințele standard de stocare și logistică și că va permite imunizarea unui număr mai mare de oameni într-un interval de timp mai scurt, menționând că poate fi expediat rapid.

RDIF a declarat că în Rusia, Emiratele Arabe Unite și Ghana, printre alte țări, se desfășoară studii de fază III, care implică 7.000 de persoane. Rezultatele intermediare erau așteptate la sfârșitul acestei luni.

„Vaccinul Sputnik Light va fi exportat către partenerii noștri internaționali”

Rezultatele din faza I și faza II ale Sputnik Light au descoperit că este sigur pentru toți subiecții și nu au fost înregistrate evenimente adverse grave, potrivit Mediafax.

Kirill Dmitriev, CEO al RDIF, a spus că, deși Sputnik Light va avea „un preț accesibil” de sub 10 dolari, vaccinul cu două doze Sputnik V „rămâne principalul vaccin în Rusia”.

„Vaccinul Sputnik Light va fi exportat către partenerii noștri internaționali pentru a contribui la creșterea ratei vaccinărilor în mai multe țări în lupta cu pandemia și cu noile tulpini de coronavirus”, a adăugat el.

RDIF a declarat că peste 20 de milioane de oameni din întreaga lume au primit prima doză de vaccin Sputnik V.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase