Home » D:News » Slovacia a suspendat vaccinările cu prima doză de AstraZeneca, după decesul unui pacient

Slovacia a suspendat vaccinările cu prima doză de AstraZeneca, după decesul unui pacient

Slovacia a suspendat vaccinările cu prima doză de AstraZeneca, după decesul unui pacient
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 13.05.2021

Slovacia a suspendat vaccinările cu prima doză de vaccin AstraZeneca și a anunţat că examinează cazul unui pacient care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit serul.

„Numai persoanele care aşteaptă a doua doză sunt vaccinate în prezent cu AstraZeneca. Utilizarea serului acestei companii cu prima doză a fost suspendată”, a anunțat Ministerul Sănătăţii din Slovacia într-un comunicat.

Ministrul Sănătăţii, Vladimir Lengvarsky, a anunţat săptămâna trecută că Slovacia îşi va revizui strategia de vaccinare în urma apariţiei unui cheag de sânge care a dus la decesul unui pacient care a primit un vaccin AstraZeneca.

Mai multe ţări din UE au restricţionat vaccinările cu AstraZeneca

Mai multe ţări din Uniunea Europeană au restricţionat vaccinările cu AstraZeneca după ce s-a stabilit o legătură între vaccin şi cheagurile de sânge foarte rare, dar adesea fatale. Danemarca a renunţat total la vaccin, deoarece experţii britanici au recomandat un vaccin alternativ pentru persoanele cu vârsta sub 40 de ani, potrivit Mediafax.

Marţi, multe state braziliene, inclusiv cele din Sao Paulo şi Rio de Janeiro, au anunţat că au suspendat vaccinarea femeilor însărcinate cu serul AstraZeneca.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase