Home » D:News » Motivul pentru care Italia a decis să amendeze Google cu 100 de milioane de euro

Motivul pentru care Italia a decis să amendeze Google cu 100 de milioane de euro

Motivul pentru care Italia a decis să amendeze Google cu 100 de milioane de euro
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 14.05.2021

Autoritatea pentru concurență din Italia a anunțat că a amendat Google cu peste 100 de milioane de euro pentru închiderea aplicației pentru smartphone a unui companii care oferă reîncărcarea vehiculelor electrice, relatează Reuters.

Autoritatea a declarat că Google, al cărui sistem de operare Android și magazin de aplicații Google Play domină piața italiană, a abuzat de poziția sa pe piață prin blocarea unei aplicații Enel X pentru utilizatorii de vehicule electrice.

Amenda de 102.084.433,91 euro este acordată pentru încălcarea articolului 102 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, care reglementează monopolurile și problemele care implică restricționarea concurenței.

Italia a constatat că Google nu a permis Enel X Italia să dezvolte o versiune compatibilă cu Android Auto a aplicației sale JuicePass. JuicePass oferă servicii legate de reîncărcare a vehiculelor electrice, cum ar fi găsirea celei mai apropiate stații de încărcare și rezervarea unui spațiu acolo.

„Google și-a favorizat propria aplicație Google Maps”

„Refuzând interoperabilitatea Enel X Italia cu Android Auto, Google a limitat în mod nedrept posibilitățile pentru utilizatorii finali de a utiliza aplicația Enel X Italia atunci când conduc și reîncarcă un vehicul electric”, a declarat autoritatea, potrivit Mediafax.

„Prin urmare, Google și-a favorizat propria aplicație Google Maps”, a adăugat autoritatea.

„Excluderea aplicației Enel X Italia din Android Auto a avut loc acum doi ani și, dacă ar continua, ar putea pune în pericol șansele Enel X Italia de a construi o bază solidă de utilizatori într-un moment de creștere semnificativă a vânzărilor de vehicule electrice”.

Acest lucru, a concluzionat autoritatea, a redus posibilitățile de alegere pentru consumatori și a constituit un obstacol în calea progresului tehnologic care ar putea influența dezvoltarea mobilității electrice.

Ca urmare, autoritatea a declarat că a dispus companiei Google să pună la dispoziția Enel X Italia și altor dezvoltatori de aplicații instrumente de programare a aplicațiilor care sunt interoperabile cu Android Auto, adăugând în același timp că va monitoriza situația printr-un expert independent cu care Google va fi obligat să coopereze.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase