Home » D:News » Primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la om, depistat în China

Primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la om, depistat în China

Primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la om, depistat în China
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 02.06.2021

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din provincia Jiangsu din estul Chinei a fost confirmat ca fiind primul caz uman de infecţie cu tulpina H10N3 a gripei aviare, a anunțat marţi Comisia Naţională de Sănătate (NHC) din China, relatează Reuters.

Bărbatul, rezident al oraşului Zhenjiang, a fost internat în spital pe 28 aprilie după ce a dezvoltat febră şi alte simptome, a transmis NHC într-un comunicat.

El a fost diagnosticat cu virusul gripei aviare H10N3 pe 28 mai, dar nu s-au oferit detalii despre modul în care bărbatul a fost infectat cu virusul.

H10N3 este o tulpină patogenă scăzută sau relativ mai puţin severă a virusului şi riscul de răspândire pe scară largă este scăzut, a adăugat NHC.

Multe tulpini diferite de gripă aviară, prezente în China

Bărbatul era stabil şi gata să fie externat din spital. Nu au fost găsite alte cazuri printre contactele sale apropiate.

Multe tulpini diferite de gripă aviară sunt prezente în China şi unele infectează sporadic oamenii, de obicei pe cei care lucrează cu păsări de curte. Nu a existat un număr semnificativ de infecţii umane cu gripă aviară de când tulpina H7N9 a ucis aproximativ 300 de persoane în perioada 2016-2017.

Totuşi, acest caz este aparte, deoarece niciun alt caz de infecţie umană cu tuplina H10N3 nu a fost raportat anterior la nivel global, a spus NHC, citat de Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase