Home » D:News » Bucureştenii pierd mult timp căutând locuri de parcare

Bucureştenii pierd mult timp căutând locuri de parcare

Publicat: 03.06.2021
Bucureştenii pierd mult timp căutând locuri de parcare
Credit foto: Marianna Berno, Unsplash

Sectoarele 1 şi 4 ale Capitalei sunt cele mai solicitate de şoferi, conform yeParking. Cel mai puţin solicitat sector de către şoferii din Bucureşti este Sectorul 2.

Şoferii din Bucureşti ştiu că este extrem de greu să găsească un loc de parcare, iar de multe ori durează peste 10-20 de minute.

Sectoarele 1 şi 4 ale Capitalei sunt cele mai solicitate de şoferi, cu o pondere de 17% din total, conform yeParking. Următoarele sectoare cele mai aglomerate sunt sectoarele 6, 5, 3 şi 2.

Autorităţile locale vor fi nevoite să lucreze mai mult, în viitor, cu mediul privat pentru a găsi soluţii în ceea ce priveşte locurile de parcare.

Mihai Lodoabă, CEO-ul yeParking, spune că nu putem să adoptăm măsurile luate în alte state şi să ne aşteptăm să dea roade şi în cazul nostru.

„Se digitalizează parcări, se pun senzori în asfapt peste tot, se majorează tarife de parcare în zonele centrale. Toate acestea sunt măsuri luate, împrumutate, care sunt măsuri validate în alte zone şi totuşi la noi par să funcţioneze mai greu sau să nu funcţioneze deloc”, a spus Mihai Lodoabă, CEO-ul yeParking.

Cum se poate rezolva problema locurilor de parcare

Cristian Olaru, directorul Companiei Municipale de Parking Bucureşti, spune că măsurile de coerciţie aplicate ar ajuta la rezolvarea problemei cu locurile de parcare.

„Din păcate cetăţenii parchează lângă locurile de parcare amenajate, adică pe trotuare, în zone interzise. Una din măsurile cele mai importante este civilizaţia şi civilizarea”, a afirmat Cristian Olaru, directorul Companiei Municipale de Parking Bucureşti.

Şoferii din Bucureşti sunt nemulţumiţi de aglomeraţia din trafic şi de timpul pe care îl pierd căutând un loc de parcare.

„Nu suntem mulţumiţi de locurile de parcare. Trebuie să vii cu cel puţin 10-15 minute înainte să găseşti, să dai ture şi să găseşti un loc de parcare. Ce ar trebui? Să construiască parcări, nu? Probabil supraetajate, subterane. Cu siguranţă există soluţii, cum alte ţări au găsit, cu siguranţă se găsesc şi la noi”, a declarat Maia, şofer. „Tocmai ce am luat o amendă pentru parcare”, a spus un alt şofer citat de mediafax.

„Ar trebui să reorganizeze sensurile unice dintre străzi, să ridice maşinile vechi care sunt destul de multe”, a afirmat Emilian, şofer.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase