Home » D:News » Al treilea cel mai mare diamant din lume, descoperit în Botswana. Câte carate are

Al treilea cel mai mare diamant din lume, descoperit în Botswana. Câte carate are

Al treilea cel mai mare diamant din lume, descoperit în Botswana. Câte carate are
Președintele din Botswana prezintă al treilea cel mai mare diamant din lume. Credit foto: Profimedia
Publicat: 18.06.2021

Compania Debswana a anunțat descoperirea unui diamant de 1.098 carate în Botswana, nestemata fiind descrisă drept al treilea cel mai mare diamant din lume.

Directorul companiei, Lynette Armstrong, a prezentat diamantul, care a fost găsit la data de 1 iunie, președintelui din Botswana, Mokgweetsi Masisi.

Nestemata este al treilea cel mai mare diamant din lume, după diamantul Cullinan de 3.106 carate descoperit în 1905 în Africa de Sud și diamantul Lesedi La Rona de 1.109 carate descoperit în Botswana în 2015.

„Piatra rară și extraordinară înseamnă atât de mult. Aduce speranță”

„Acesta este cel mai mare diamant descoperit vreodată de Debswana în istoria sa de 50 de ani”, a spus Armstrong.

„În urma analizelor preliminare, noi credem că acesta ar putea fi al treilea cel mai mare diamant din lume. Încă nu am decis dacă îl vom vinde prin intermediul De Beers sau prin Okavango, compania deținută de stat”, a adăugat Armstrong.

Credit foto: Profimedia

„Piatra rară și extraordinară înseamnă atât de mult în contextul diamantelor și a Republicii Botswana. Aduce speranță pentru o națiune greu încercată”, a mai precizat Armstrong.

Vânzarea de diamante a fost puternic afectată în anul 2020

Ministrul Mineralelor, Lefoko Moagi, a declarat că descoperirea diamantului, care încă nu a fost numit dar măsoară 73/52/27 milimetri, nu ar fi putut avea loc într-un moment mai oportun după ce pandemia de COVID-19 a afectat puternic vânzarea de diamante în anul 2020.

Debswana este o colaborare între compania De Beers și Guvernul din Botswana, care primește până la 80% din profitul creat de vânzările de dividende, redevențe și taxe, potrivit The Guardian.

În anul 2020, producția companiei Debswana a scăzut cu 29% și vânzările au scăzut cu 30% ajungând la 2,1 miliarde de dolari pe măsură ce pandemia afecta producția și cererea.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Descoperire majoră despre diamantele aflate în adâncurile Pământului

Cercetătorii au aflat de ce plouă cu diamante pe Neptun

O companie britanică ”reciclează” dioxidul de carbon în diamante

Pot diamantele să ardă? 

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase