Home » D:News » Avertisment din Marea Britanie privind gripa sezonieră: „Urmează o iarnă grea”

Avertisment din Marea Britanie privind gripa sezonieră: „Urmează o iarnă grea”

Avertisment din Marea Britanie privind gripa sezonieră: „Urmează o iarnă grea”
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 24.06.2021

Guvernul Marii Britanii este îngrijorat de faptul că sezonul gripal din acest an poate duce la o iarnă dificilă pentru serviciile de sănătate.

Din cauza restricţiilor pentru combaterea coronavirusului „aproape nimeni nu a avut gripă în ultimele 18 luni”, a declarat marţi secretarul pentru sănătate Matt Hancock, la BBC Radio 4.

Matt Hancock spune că experţii sunt îngrijoraţi că imunitatea generală va fi prea mică.

Potrivit unor date din martie în Marea Britanie au fost efectuate până la acea dată peste 700.000 de teste pentru depistarea virusului gripal şi nu a fost detectat niciun caz.

S-ar putea „să urmeze o iarnă grea”

„În prezent, analizăm dacă se poate face rapelul la vaccinul COVID-19 şi vaccinul gripal în acelaşi timp. Acest lucru ar ajuta ajuta la gestionarea acestei ierni, dar ne aşteptăm ca această iarnă să fie dificilă”, a declarat secretarul pentru sănătate Matt Hancock, potrivit Mediafax.

Ieri şi premierul britanic Boris Johnson a declarat că a fost informat de specialişti că s-ar putea „să urmeze o iarnă grea”.

Şi în România ca urmare a măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus s-a constat o scădere accentuată a cazurilor de gripă în ultimul sezon.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase