Home » D:News » Xi Jinping avertizează că „cei care ameninţă China se vor lovi de un zid de oţel”

Xi Jinping avertizează că „cei care ameninţă China se vor lovi de un zid de oţel”

Xi Jinping avertizează că „cei care ameninţă China se vor lovi de un zid de oţel”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 02.07.2021

Puterile străine care ameninţă China se vor lovi de un „zid de oţel”, a afirmat, joi, preşedintele Xi Jinping, pledând pentru consolidarea capabilităţilor militare şi reafirmând că Beijingul nu acceptă tendinţele secesioniste din Taiwan şi Hong Kong.

„Poporul chinez nu va accepta niciodată să fie şicanat, supus presiunilor ori subjugat”, a declarat Xi Jinping, într-un discurs rostit la 100 de ani de la înfiinţarea Partidului Comunist Chinez.

Oricine ar încerca să ameninţe China se va lovi de un zid de oţel, construit de 1,4 miliarde de cetăţeni chinezi. Nu vom accepta niciodată lecţii de ipocrizie din partea celor care cred că au dreptul să ne înveţe lucruri pe noi”, a afirmat Xi Jinping, potrivit agenţiei DPA.

Xi Jinping a pledat pentru continuarea acţiunilor de modernizare a armatei

Preşedintele Chinei a pledat pentru continuarea acţiunilor de modernizare a armatei. „O naţiune puternică trebuie să aibă o armată puternică”, a subliniat Xi Jinping, potrivit Mediafax.

Liderul de la Beijing a lansat un avertisment adresat „forţelor proindependenţă” din anumite regiuni, pledând, în cazul Taiwanului, pentru „reunificarea paşnică”. Xi Jinping a atras atenţia că Beijingul va apăra de fiecare dată integritatea teritorială chineză.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase