Home » D:News » Explozia de la Petromidia Năvodari: șase victime. O persoană este dispărută

Explozia de la Petromidia Năvodari: șase victime. O persoană este dispărută

Explozia de la Petromidia Năvodari: șase victime. O persoană este dispărută
Credit foto: Captură Youtube
Publicat: 02.07.2021

Bilanțul exploziei de la rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța, a ajuns la șase victime, din care una cu arsuri grave, pe 45 la sută din suprafața corpului. O persoană este căutată la ora transmiterii știrii fiind dată dispărută.

Potrivit ISU Constanța, în urma exploziei urmate de incendiu de la rafinăria Petromidia din Năvodari, au rezultat șase victime.

Una dintre persoanele rănite are arsuri pe 45% din suprafața corpului și a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital.

O altă victimă are arsuri la nivelul feței. Mai sunt o persoană cu traumatism la picior, alta cu traumatism lombar și alta cu arsuri minore.

O persoană este dată dispărută

Toate victimele au fost duse la spital.  ISU Constanța transmite că o persoană este dată dispărută.

Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor , dintre care 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operațiuni de căutare – salvare în cazul unei persoane dispărute”, a transmis DSU.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.

DSU, după explozia de la Petromidia: Oamenii sunt în siguranță, dar să închidă geamurile

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță, după explozia de la rafinăria Petromidia din Năvodari, că oamenii sunt în siguranță, dar e bine să închidă geamurile de la locuințe.

Incendiul de la Rafinăria Petromidia a fost anunțat la 112 la ora la ora 12:16, arată DSU.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări de fum. Autoritățile au suplimentat imediat resursele medicale.

Incendiul a fost localizat la ora 13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii. La locul intervenției au mers 50 de pompieri cu diferite autospeciale.

„Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forțe suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere. Ulterior cantitatea de substanță de stingere a fost suplimentată cu câte 2000 l”, adaugă sursa citată.

Situația este încă în dinamică la Petromidia Năvodari: „La acest moment situația este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase