Home » D:News » Motivul pentru care Universitatea Babeș-Bolyai a cumpărat un complex turistic din Neptun

Motivul pentru care Universitatea Babeș-Bolyai a cumpărat un complex turistic din Neptun

Motivul pentru care Universitatea Babeș-Bolyai a cumpărat un complex turistic din Neptun
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 24.07.2021

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a anunțat că va amenaja o bază de cercetare în Neptun, după ce a achiziționat un complex turistic din stațiune.

Potrivit unui comunicat al UBB Cluj, adjudecarea clădirii a fost realizată în urma licitației organizate de către statul român, prin RA-APPS.

Este vorba de complexul restaurant Dunărea, Lotul nr. 1, care conține o clădire cu demisol, parter și etaj, care are peste 40 de camere.

„Prin angajamentul forurilor de decizie din UBB (Rector/Consiliu de Administrație/Senat) vom dezvolta acolo o stațiune științifică și academică a UBB, care să aibă funcții (1) educaționale, (2) de cercetare-dezvoltare-inovare și (3) de relație cu societatea”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Demersul a fost motivat de solicitările de practică și de cercetare în zona Dobrogei

Conform acestuia, demersul a fost motivat de solicitările de practică și de cercetare în zona Dobrogei din partea cadrelor didactice, a cercetătorilor și studenților UBB și de dorința de ancorare a UBB în proiectul european al „Inițiativei celor Trei Mari”.

„De asemenea, noi țintim proiecte comune cu autoritățile locale, deoarece experiența a arătat că prezența academică a UBB în diverse localități ale țării le dinamizează socio-economic și spre avantaje competitive, cu impact pozitiv apoi asupra bunăstării populației”, a mai spus Daniel David, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanților universității, UBB are în prezent alte șase stațiuni de cercetare științifică: Stațiunea științifică Arcalia (jud. Bistrița-Năsăud), Stațiunea Științifică Danubius (jud. Caraș-Severin), Centrul de Cercetări Biologice din Jibou (jud. Sălaj), Complexul Beliș (jud. Cluj), Complexul Baru (jud. Hunedoara), respectiv Baza Didactică, Arheologică și de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” (jud. Hunedoara).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase