Home » D:News » Zborurile din Europa vor fi ecologizate. Ce înseamnă asta

Zborurile din Europa vor fi ecologizate. Ce înseamnă asta

Zborurile din Europa vor fi ecologizate. Ce înseamnă asta
Credit foto: Suhyeon Choi, Unsplash
Publicat: 20.07.2021

Oficiali de la Bruxelles vor propune măsuri pentru ecologizarea zborurilor din Europa, inclusiv o taxă fără precedent pe kerosen. UE vrea să reducă emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030.

Specialiştii de la Bruxelles trebuie să propună miercuri măsuri pentru ecologizarea zborurilor intraeuropene, inclusiv o taxă fără precedent pe kerosen, context în care companiile se tem de o „denaturare a concurenţei” cu restul lumii, notează Le Figaro.

Sectorul este alarmat de măsurile pe care Comisia Europeană le va prezenta în planul climatic pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ale UE cu 55% până în 2030 comparativ cu 1990. Transportul aerian reprezintă aproximativ 3% din emisiile europene.

Taxă pe kerosen

În proiectul unuia dintre cele 12 texte legislative, executivul european consideră că absenţa taxării pe kerosen pentru călătoriile aeriene „nu este în concordanţă cu politicile climatice”.

Prin urmare, Bruxelles-ul doreşte o impozitare pentru zborurile din UE, inclusiv zborurile interne, potrivit Mediafax. Impozitarea ar creşte treptat în decurs de zece ani înainte de atingerea ratei totale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase