Home » D:News » Primul lucru pe care l-a făcut Blue Origin după zborul lui Jeff Bezos în spațiu

Primul lucru pe care l-a făcut Blue Origin după zborul lui Jeff Bezos în spațiu

Publicat: 21.07.2021

Jeff Bezos și echipajul Blue Origin au efectuat marți primul zbor în spațiu cu oameni al companiei. Imediat după ce miliardarul a revenit pe Terra, după o călătorie ce a durat mai puțin de 11 minute, compania Blue Origin a anunțat că începe vânzarea biletelor.

Cei interesați să zboare în spațiu au fost rugați să trimită companiei un e-mail, însă prețul biletului pentru un loc la bordul navei spațiale New Shepard nu a fost anunțat.

Spre deosebire de Virgin Galactic al lui Richard Branson, Blue Origin nu a vândut încă bilete publicului larg și nici nu a spus care va fi prețul.

Până în prezent, singurul preț făcut public a fost suma de 28 de milioane de dolari pe care câștigătorul unei licitații, încă anonim, a plătit-o. Câștigătorul a renunțat să zboare, din cauza programului, potrivit Blue Origin.

Blue Origin va mai efectua două misiuni cu echipaj uman în 2021

Persoana respectivă va zbura ulterior, posibil cândva în acest an, în condițiile în care Blue Origin spune că va efectua până la două misiuni suplimentare cu echipaj în 2021, care sunt deja în curs de rezervare.

„Vindem bilete. Evident, primul bilet a fost oferit la licitație, dar discutăm cu clienții noștri care au participat la licitație. Dar dacă cineva este interesat, trimiteți-ne un e-mail – [email protected] – și vom avea p discuție, pentru că vrem să ducem oameni în spațiu, în curând”, a declarat Ariane Cornell, șeful de vânzări al Blue Origin, potrivit Business Insider.

Compania spune că licitația a oferit un indiciu puternic că există o mulțime de oameni nerăbdători să meargă: 7.600 de persoane din 159 de țări s-au înregistrat la licitație.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase