Home » D:News » Primarul din Băile Tușnad susține că urșii gunoieri au „probleme genetice”

Primarul din Băile Tușnad susține că urșii gunoieri au „probleme genetice”

Primarul din Băile Tușnad susține că urșii gunoieri au „probleme genetice”
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 26.07.2021

Primarul din Băile Tușnad, Butyka Zsolt, susține că urșii gunoieri au probleme genetice și fac orice ca să treacă de gardurile electrice montate în jurul orașului. Totuși, împușcarea urșilor nu este primordială, a declarat edilul la RFI.

Primarul Butyka Zsolt consideră că ordonanța de urgență privind urșii este importantă pentru siguranța cetățenilor.

„Pentru siguranța cetățeanului e foarte importantă Ordonanța aceasta. Eu cred că nimeni nu vrea împușcarea urșilor, adică nu e primordială împușcarea. Duminică și luni noaptea, am prins ursoaica cu trei pui, care a spart deja 74 de case și pur și simplu noi am cerut relocarea, adică noi nu vrem să împușcăm urșii. Ideea e ca turiștii și cetățenii orașului să fie în siguranță”, a declarat primarul din Băile Tușnad.

Butyka Zsolt mai susține că urșii au probleme genetice și nu sunt intimidați de gardurile electrice. În aproape 60% din oraș sunt montate garduri electrice și urșii ajung în continuare în gospodării.

„Ei fac orice ca să treacă peste gardurile electrice”

„Pot să funcționeze, ideea e că după părerea noastră, urșii care deja au crescut în gunoi, adică mănâncă din gunoi și au crescut în oraș au probleme genetice. Ei fac orice ca să treacă peste gardurile electrice, chiar dacă sunt electrocutați, mai încearcă, mai încearcă, până când pot să treacă”, a precizat primarul, potrivit Mediafax.

Butyka Zsolt a dezvăluit faptul că și el a fost vizitat de un urs, deși are garduri electrice în jurul casei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase