Home » D:News » China acuză SUA că inventează „un inamic imaginar„ pentru a exercita „hegemonie”

China acuză SUA că inventează „un inamic imaginar„ pentru a exercita „hegemonie”

China acuză SUA că inventează „un inamic imaginar„ pentru a exercita „hegemonie”
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 27.07.2021

Administraţia Chinei a acuzat, luni, Statele Unite că inventează „un inamic imaginar”, pentru a distrage atenţia de la problemele interne şi pentru a continua să exercite „hegemonie” pe plan mondial, informează agenţia Reuters.

Acuzaţiile Administraţiei de la Beijing intervin în contextul vizitei pe care Wendy Sherman, adjunct al secretarului de Stat american, o efectuează în oraşul chinez Tianjin, potrivit Mediafax.

„Statele Unite vor să reaprindă semnificaţia obiectivelor naţionale prin prezentarea Chinei ca fiind un inamic imaginar”, a afirmat Xie Feng, adjunct al ministrului chinez de Externe.

„Imediat după blocarea dezvoltării Chinei s-ar rezolva problemele interne şi externe ale Statelor Unite”

„Este ca şi cum imediat după blocarea dezvoltării Chinei s-ar rezolva problemele interne şi externe ale Statelor Unite şi va putea continua hegemonia Americii”, a acuzat oficialul chinez.

Wendy Sherman urmează să aibă o întrevedere cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi, în contextul deteriorării relaţiilor dintre Statele Unite şi China din cauza unor dispute comerciale, militare, din cauza pandemiei şi a crizelor din Hong Kong şi Taiwan.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase