Home » D:News » Bulgaria elimină orice restricție pentru români. Este unica țară pentru care se face excepție

Bulgaria elimină orice restricție pentru români. Este unica țară pentru care se face excepție

Bulgaria elimină orice restricție pentru români. Este unica țară pentru care se face excepție
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 29.07.2021

Turiștilor români li se cere doar actul de identitate sau pașaportul în Bulgaria, până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică. Se recomandă rezervările după 10-15 august, când tarifele sunt mai bune și sunt mai puține locuri ocupate.

Guvernul Bulgariei a anunțat, pe 16 iulie, o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul țării vecine, în contextul pandemiei covid-19, anunță Travel Planner.

Turiștilor români li se va solicita doar actul de identitate sau pașaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică.

Așa cum prevede Ordinul oficial, „țări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulație a cetățenilor și a persoanelor cu statut de reședință permanentă, pe termen lung, și a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă țară: România”.

România, unica țară pentru care se face o excepție

După cum subliniază textul de lege, România este unica țară pentru care se face o excepție.

„În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâți să-și rezerve o vacanță spre sfârșit de august sau septembrie, din cauza posibilității introducerii unor restricții. Iată că avem decizia autorităților din Bulgaria în privința turiștilor români, de eliminare a oricăror restricții, care vine la timpul potrivit și astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival. Până pe 7-8 august, gradul de ocupare pe litoralul bulgăresc este extrem de ridicat, iar turiștii români trebuie să știe că foarte greu mai pot găsi locuri. Tocmai de aceea, recomand rezervările după 10-15 august, când vorbim de tarife mai bune, de oferte speciale cu până la 30% reducere și de o relaxare mai mare a gradului de ocupare”, declară Sebastian Constantinescu, directorul general al firmei.

Acesta recomandă mai ales luna septembrie, pentru că reducerile sunt atractive, vremea este foarte bună, iar anul trecut vânzările au mers foarte bine până spre 20 septembrie, potrivit Mediafax.

Acest an a marcat o creștere importantă a interesului românilor față de litoralul bulgăresc, cu minim 100% față de sezonul estival 2020.

La ora actuală se remarcă un interes crescut față de stațiunea Sunny Beach. Aici se află resorturi foarte mari, cu servicii de calitate, care absorbeau foarte mult din piețele Europei occidentale.

De asemenea, consultanții companiei remarcă o creștere mare pe segmentul hotelurilor care oferă servicii de calitate superioară în resorturi mai izolate, cum ar fi cele din Obzor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase