Home » D:News » Grecia a rămas una dintre destinațiile favorite ale românilor, chiar dacă a intrat pe lista roșie

Grecia a rămas una dintre destinațiile favorite ale românilor, chiar dacă a intrat pe lista roșie

Grecia a rămas una dintre destinațiile favorite ale românilor, chiar dacă a intrat pe lista roșie
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 02.08.2021

În ciuda restricțiilor impuse de la 1 august, prin intrarea Greciei pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic, conediile românilor în această țară continuă în mod normal. Mii se români optează pentru destinații din Grecia continentală, cât și pentru insule.

Grecia a intrat, din nou, pentru România, începând cu 1 august, pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic, însă, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), la ora actuală, pentru Grecia optează săptămânal mii de turiști români prin agențiile de turism.

Ccele mai solicitate destinații sunt atât în Grecia continentală: Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini, cât și insulele Creta, Rhodos, Corfu, Santorini, Thassos sau Zakynthos.

Vacanțele continuă la ora actuală în Grecia, majoritatea rezervărilor pentru a doua parte a sezonului fiind făcute de către turiștii vaccinați. Este drept că toată lumea se aștepta ca Grecia să intre pe lista roșie, ținând cont de evoluția situației, dar turiștii care s-au vaccinat cu rapel, după caz, cu minim 10 zile înainte de plecare, trebuie să știe că nu au absolut nicio problemă la revenirea în țară, nefiind nevoiți să intre în carantină. De asemenea, este de reținut că, la întoarcerea în România, minorii sub 6 ani nu au nevoie de test iar cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani vor evita carantina prin prezentarea unui test PCR, care poate fi efectuat și imediat după sosirea în țară”, declară Dumitru Luca, președintele ANAT.

Pe de altă parte, concediile românilor aflați în Grecia continuă în mod normal, majoritatea dintre turiști optând pentru această destinație pentru plajă, relaxare, plimbări.

ANAT: Restricțiile sunt măsuri „normale, minime”

ANAT subliniază că restricțiile impuse de statul elen sunt măsuri „normale, minime”, precum purtatul măștii în interior sau regulile de distanțare fizică, românii fiind deja obișnuiți cu ele.

„Faptul că nu pot avea loc petreceri mari iar cluburile sunt închise noaptea nu afectează mult preferințele turiștilor români”, arată ANAT într-un comunicat de presă transmis vineri.

Pentru turiștii vaccinați cu vaccinurile acceptate de către Uniunea Europeană vacanțele continuă ca și până acum. Ca o tendință, majoritatea turiștilor care au efectuat rezervări în ultima vreme pentru Grecia sunt vaccinați, știind că altfel s-ar fi expus riscului carantinării la intrarea în țară.

Potrivit interesului arătat de către turiști, ANAT estimează că românii vor opta pentru Grecia și pentru luna septembrie, clima fiind extrem de favorabilă în această perioadă iar tarifele, mult mai avantajoase.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase