Home » D:News » Pompierii români, lăudați de jurnaliștii greci: Par a fi de pe altă planetă

Pompierii români, lăudați de jurnaliștii greci: Par a fi de pe altă planetă

Pompierii români, lăudați de jurnaliștii greci: Par a fi de pe altă planetă
Credit foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
Publicat: 10.08.2021

Presa din Grecia îi laudă pe pompieri pentru modul lor de intervenţie în cazul incendiilor la care intervin pe Insula Evia. „Par a fi de pe altă planetă. Folosesc drone, sunt organizaţi şi au reflexe uimitoare”, scriu jurnaliştii greci despre pompierii români.

Pompierii români sunt lăudaţi de greci. Românii au ajuns pe Insula Evia şi acordă sprijin pentru stingerea incendiilor izbucnite în zona Spathari.

Presa, dar şi populaţia din zonă îi laudă pe pompieri, considerând că au o „practică admirabilă”.

Practica lor este „oglindă a unei ţări dezvoltate”

„Pompierii români care au venit în ţara noastră pentru a opri focul par să provină de pe o altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea şi reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, aceştia au înfiinţat peste noapte un centru independent cu servicii de logistică. Apoi au procedat la cartografierea drumurilor forestiere cu drone, au calculat direcţia vântului şi au folosit tehnologie de ultimă generaţie. În acelaşi timp, au profitat de zecile de pâraie care trec prin zonă şi cu furtunurile racordate între ele pe distanţe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, au folosit drumuri secundare, unde nu existau maşini, pentru a nu împiedica circulaţia. Aşadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranţă o oglindă a unei ţări dezvoltate”, scriu jurnaliştii de la fimes.gr, citați de Mediafax.

Reprezentanţii IGSU au transmis şi ei un mesaj de apreciere la adresa pompierilor români aflaţi în Grecia.

„Chiar dacă în imagini nu se văd toţi cei 108 pompieri care, în aceste zile, acţionează în Grecia, vrem să le mulţumim tuturor pentru eforturile de limitare a incendiilor care au cuprins insula Evia! Suntem conştienţi că trebuie să înfrunte, în afară de incendii, şi temperaturile ridicate, deloc uşor de suportat! Condiţiile sunt grele, însă sunt pregătiţi să facă faţă celor mai dificile situaţii. Misiunea din Grecia este o lecţie şi pentru salvatorii români, fiind nevoiţi să acţioneze pe un teritoriu în care incendiile de vegetaţie şi fond forestier se manifestă diferit faţă de ce au întâlnit la noi în ţară!”, a transmis instituţia pe Facebook.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase