Home » D:News » Risc de spitalizare de 29 de ori mai mare pentru cei nevaccinați și infectați cu varianta Delta

Risc de spitalizare de 29 de ori mai mare pentru cei nevaccinați și infectați cu varianta Delta

Risc de spitalizare de 29 de ori mai mare pentru cei nevaccinați și infectați cu varianta Delta
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 26.08.2021

Riscul de infectare cu varianta Delta este de 5 ori mai mare și de spitalizare este de 29 de ori mai mare pentru persoanele nevaccinate, potrivit unui studiu făcut de CDC în SUA.

Potrivit Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, varianta SARS-CoV-2 Delta este extrem de transmisibilă și a devenit varianta predominantă în Los Angeles, California, SUA, în perioada mai-iulie 2021.

În această perioadă, cazurile și spitalizările cauzate de virusul SARS-CoV-2 au crescut substanțial, în special în rândul persoanelor nevaccinate.

Cazurile și spitalizările cauzate de virusul SARS-CoV-2 au crescut

Datele de la sfârșitul lunii iulie arată că de 5 ori mai multe persoane au fost infectate decât persoanele nevaccinate și de 29 de ori mai multe persoane nevaccinate au fost spitalizate comparativ cu cele vaccinate, potrivit Mediafax.

Acoperirea vaccinală în SUA, în momentul colectării și evaluării datelor din studiul din Los Angeles, la sfârșitul lunii iulie, a fost de aproximativ 50%.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase