Home » D:News » O italiancă de 49 de ani a lăsat moștenire o avere uriașă unui spital

O italiancă de 49 de ani a lăsat moștenire o avere uriașă unui spital

Publicat: 30.08.2021
O italiancă de 49 de ani a lăsat moștenire o avere uriașă unui spital
Sursa foto: Pixabay

O italiancă de 49 de ani care a murit în iunie anul trecut a lăsat moștenire unui spital din Aosta mai multe conturi curente bancare și poștale, trei locuințe, două case independente și terenuri.

Valoarea totală a moștenirii substanțiale pe care Marzia Marchiando, în vârstă de 49 de ani din Pont-Saint-Martin, moartă pe 9 iunie 2020, a lăsat-o autorității locale de sănătate din Valle d’Aosta este încă în curs de stabilire, scrie La Stampa.

În testament, femeia, care avea un bar în oraș, scrisese că vrea să-și lase proprietățile Spitalului Parini din Aosta.

Cum vor fi folosite proprietățile?

Valoarea moștenirii este încă inventariată, încheierea procedurii fiind așteptată până la sfârșitul lunii septembrie. Abia atunci se va decide cum se vor folosi proprietățile sau posibila lor vânzare și utilizarea banilor.

Între timp, două case din Pont-St-Martin sunt deja supuse unor lucrări de întreținere, după care pot fi utilizate pentru „nevoi sociale sau de sănătate”, potrivit Mediafax.

Autoritatea locală de sănătate din Valle d’Aosta a subliniat „generozitatea și spiritul de solidaritate față de spitalul Parini, autorități sanitare și populație” și s-a angajat să folosească bunurile în interesul comunității.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult