Home » D:News » Dacia Sandero a depăşit VW Golf. A fost în iulie cea mai bine vândută maşină la nivel european

Dacia Sandero a depăşit VW Golf. A fost în iulie cea mai bine vândută maşină la nivel european

Dacia Sandero a depăşit VW Golf. A fost în iulie cea mai bine vândută maşină la nivel european
Sursa foto: Dacia
Publicat: 30.08.2021

Dacia Sandero a fost în iulie autoturismul cu cele mai multe înmatriculări de maşini noi la nivelul lunii iulie, potrivit datelor Automotive News Europe, pe baza cifrelor Jato Dynamics.

Este pentru prima dată când modelul ocupă prima poziţie la nivel european într-o lună. Din vânzările de Sandero în Europa 75% reprezintă versiunea Stepway, produsă în România, la Mioveni, în timp ce versiunea “standard” este asamblată la Tanger, în Maroc.

Din cele zece cele mai bine vândute automobile la nivel european, trei sunt produse în România – Dacia Sandero, Dacia Duster şi Ford Puma.

Duster pe locul opt

Duster a ocupat locul al optulea, cu 13.329 de unităţi, în scădere însă cu 19% faţă de iulie 2020, iar Ford Puma s-a clasat pe locul 9 cu aproape 13.300 de unităţi, în creştere cu 2% faţă de luna similară din 2020, potrivit Mediafax.

Sandero a înregistrat în iulie aproape 20.500 de unităţi înmatriculate, în creştere cu 6% faţă de iulie 2020, în condiţiile în care anul acesta este vândută cea de-a treia generaţie a modelului lansat la finalul anului trecut. Mai mult, noul Dacia Sandero vine pe aceeaşi platformă tehnică cu noul Renault Clio.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase