Home » D:News » Un canton elvețian oferă 100 de sticle de vin persoanelor care împlinesc 100 de ani

Un canton elvețian oferă 100 de sticle de vin persoanelor care împlinesc 100 de ani

Un canton elvețian oferă 100 de sticle de vin persoanelor care împlinesc 100 de ani
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 05.09.2021

Dacă locuitorii din cantonul elvețian Fribourg ajung la vârsta de 100 de ani, guvernul le oferă 100 de sticle de vin local, anunță ziarul Le Matin Dimanche citat dde Bloomberg.

O locuitoare din Fribourg pe nume Marie-Antoinette va împlini 100 de ani pe 5 noiembrie, iar un consilier de stat și un reprezentant al guvernului local o vor vizita cu un buchet de flori și o ofertă de 100 de sticle de vin, potrivit Le Matin.

Un oficial local, Claude Freiburghaus, a declarat ziarului că persoanele care împlinesc 100 de ani prrimesc 100 de sticle din 2000. Anterior, centenarii puteau opta pentru un fotoliu gratuit, dar au încetat să facă acest lucru în 2015 din cauza lipsei de interes.

„În 2020, am sărbătorit 27 de centenari”

De anul trecut, noii centenari care nu doresc sticlele de vin pot decide să acorde 1.500 de franci elvețieni (1.646 dolari) unei organizații caritabile. De asemenea, aceștia pot opta pentru un voucher pe care să-l cheltuiască la un comerciant sau meșter local din canton, a spus Freiburghaus.

Majoritatea iau vinul, scrie Mediafax.

„În 2020, am sărbătorit 27 de centenari. Cinci dintre ei au optat pentru donație și doi pentru voucherul cadou ”, a spus Freiburghaus. Alte cantoane elvețiene oferă vin și rezidenților care împlinesc 100 de ani, dar nu sunt la fel de generoase.

La Geneva, centenarii au de ales între trei sticle de vin sau un buchet de flori. Vaud oferă douăsprezece sticle de vin local, un cadou personalizat în valoare de 500 de franci elvețieni și un buchet de flori – uneori. În Neuchatel, centenarii trebuie să se mulțumească cu un buchet și o scrisoare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase