Home » D:News » Undă verde pentru deţinerea de arme fără permis într-un stat american

Undă verde pentru deţinerea de arme fără permis într-un stat american

Publicat: 06.09.2021
Undă verde pentru deţinerea de arme fără permis într-un stat american
Sursa foto: Profimedia

Noua lege care se aplică în statul american Texas elimină, de la 1 septembrie, interdicţia de a purta arme de foc în public şi de a face înainte o pregătire adecvată. Poliţia nu este deloc fericită cu noile prevederi şi reacţionează: „Să ne facem treaba va deveni imposibil”.

Deja în centrul atenţiei datorită aprobării recente a noii legislaţii anti-avort, statul american Texas iese din nou în evidenţă. Începând cu 1 septembrie, oricine deţine în mod legal o armă de foc o va putea transporta în public fără a fi nevoie să prezinte un permis şi nici să demonstreze că a beneficiat în prealabil o pregătire adecvată.

După ce măsura a fost promulgată în iunie anul trecut de guvernatorul republican Greg Abbott (apropiat de aripa Trump a partidului), noua măsură a intrat oficial în vigoare.

Toată lumea va putea să-şi poarte propriul pistol, chiar dacă nu ştie neapărat cum să folosească arma. Măsura alarmează poliţia locală, speriată că va fi nevoită să înfrunte scene de luptă pe străzi.

„Cum vom înţelege dacă cei care sunt înarmaţi reprezintă sau nu un pericol?”

Înainte ca „House Bill 1927” (legea statului care reglementează deţinerea armelor de foc) să fie modificată, cineva putea să cumpere un pistol doar dacă deţinea licenţă eliberată după finalizarea unui ciclu de instruire şi după promovarea unui test scris şi practic.

Acum, singurele limitări se referă la persoanele care au primit condamnări penale şi, în general, la toţi cei care au primit interdicţia de la un judecător, potrivit Mediafax.

În ultimul an, în Texas au avut loc peste 3.200 de împuşcături, o creştere de 14%. „A cere un pic de antrenament când te plimbi pe stradă cu o armă nu cere prea mult”, a spus şeful departamentului de poliţie din Dallas, Eddie Garcia. „Toate acestea ne vor face munca mult mai periculoasă: cum vom înţelege dacă cei care sunt înarmaţi reprezintă sau nu un pericol?”, a adăugat acesta.

Cunoscut pentru a fi liderul statelor americane atunci când vine vorba de aplicarea pedepsei cu moartea, Texas se alătură acum statelor Iowa, Tennessee, Montana, Utah şi Wyoming, care în 2021 au relaxat cerinţele pentru achiziţionarea şi deţinerea armelor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase