Home » D:News » Intervenţie rară, de separare a două siameze unite la nivelul capului, realizată în Israel

Intervenţie rară, de separare a două siameze unite la nivelul capului, realizată în Israel

Intervenţie rară, de separare a două siameze unite la nivelul capului, realizată în Israel
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 08.09.2021

Două gemene siameze în vârstă de un an, născute unite la nivelul capului, s-au putut uita una la celălaltă pentru prima dată după ce au fost supuse unei operaţii rare de separare. Intervenția a durat 12 ore și a fost realizată în Israel.

Operaţia, care a durat 12 ore, a fost realizată la Centrul Medical Soroka, din oraşul Beer Şeva, săptămâna trecută. A durat luni de pregătire şi a inclus grefe de scalp pentru ambele fete, ceea ce a implicat zeci de experţi, inclusiv străini.

Gemenele se recuperează bine. „Respiră şi mănâncă singure”, a declarat Eldad Silberstein, şeful departamentului de chirurgie plastică al Soroka, pentru Channel 12.

Este prima dată când o astfel de operaţie la siameze, efectuată de numai 20 de ori în toată lumea, se se face în Israel.

În scalpul gemenelor siameze au fost introduse pungi gonflabile din silicon

Cu luni înainte de operaţie, pungi gonflabile din silicon au fost introduse în scalpul micuţelor gemene siameze şi periodic extinse pentru a întinde pielea, care a fost apoi folosită pentru a se închide după reconstrucţia craniilor fetelor, potrivit Mediafax.

„Spre bucuria noastră, totul a decurs aşa cum speram”, a spus Mickey Gideon, neurochirurgul şef al Soroka.

Vă recomandăm să citiți și:

Studiu inedit: Pisicile miaună cu accent?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase