Ce condiții trebuie să îndeplinească femeile din Afganistan ca să studieze în universități

14 09. 2021, 01:00
Credit foto: Shutterstock

Femeile din Afganistan vor avea voie să studieze în universităţi, dar segregarea de gen şi codul vestimentar islamic vor fi obligatorii, a declarat noul ministru al Educaţiei.

Ministrul, Abdul Baqi Haqqani, a declarat sălile de clasă vor fi separate, iar cursurile pentru fete vor fi predate de profesoare, în conformitate cu interpretarea talibană a legii sharia, relatează Reuters.

„Mulţumită lui Dumnezeu avem un număr mare de profesori femei. Nu ne vom confrunta cu probleme în acest sens. Se vor depune toate eforturile pentru a găsi şi a oferi femei profesoare studentelor”, a declarat el într-o conferinţă de presă la Kabul.

Femeile vor putea studia şi lucra

Problema educaţiei femeilor a fost una dintre întrebările centrale cu care se confruntă talibanii, în timp ce aceştia încearcă să convingă lumea că s-au schimbat.

Oficialii talibani au declarat că femeile vor putea studia şi lucra în conformitate cu legea şariei şi tradiţiile culturale locale, dar se vor aplica reguli stricte de îmbrăcăminte.

Haqqani a spus că vălurile religioase ale hijabului vor fi obligatorii pentru toate studentele, dar nu a specificat dacă acest lucru însemna baticuri sau acoperirea întregii feţe. Haqqani a declarat reporterilor că toate materiile predate vor fi, de asemenea, revizuite în lunile următoare.