Home » D:News » Când va fi gata vaccinul anti-COVID-19 pentru copiii sub 12 ani. Anunțul lui Anthony Fauci

Când va fi gata vaccinul anti-COVID-19 pentru copiii sub 12 ani. Anunțul lui Anthony Fauci

Publicat: 23.09.2021
Când va fi gata vaccinul anti-COVID-19 pentru copiii sub 12 ani. Anunțul lui Anthony Fauci
Credit foto: Shutterstock

Vaccinurile anti-COVID vor fi disponibile pentru utilizare la copiii sub 12 ani din această toamnă, a anunțat dr. Anthony Fauci.

Vaccinul Pfizer va deveni probabil disponibil pentru copiii mici înainte de vaccinul Moderna. Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a anunțat că un vaccin împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta sub 12 ani va fi disponibil din această toamnă.

„Cu siguranţă va fi disponibil din această toamnă. Va exista un interval de lansare între Pfizer şi Moderna. Cel mai probabil la începutul lunii octombrie vom avea vaccinuri pentru copii”, a declarat Fauci.

Probabil va dura câteva săptămâni ca Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA să revizuiscă datele înainte de a lua o decizie finală privind furnizarea autorizaţiei de utilizare în regim de urgenţă a vaccinurilor, relatează Business Insider.

În cel mai bun caz, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani ar putea fi eligibili pentru vaccin până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat fostul comisar FDA Scott Gottlieb, care face parte din consiliul Pfizer.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase