Home » D:News » Mistretii care au invadat capitala Italiei pot decide primarul din Roma

Mistretii care au invadat capitala Italiei pot decide primarul din Roma

Mistretii care au invadat capitala Italiei pot decide primarul din Roma
Credit foto: Unsplash / Dusan Veverkolog
Publicat: 27.09.2021

Mistreții par să țină cont de zicala cu toate drumurile care duc la Roma, așa că apariția animalelor a devenit atât de obișnuită în unele cartiere din capitala italiană încât a ajuns un subiect al campaniei pentru alegerile pentru primăria orașului, scrie Reuters.

Animalele au fost atrase în oraș în ultimii ani, în special de grămezile de gunoaie urât mirositoare care se prăbușesc din tomberoanele de gunoi.

„Mi-e frică… o dată i-am văzut în timp ce mă duceam să arunc gunoiul. Au venit după mine”, a declarat Rosa Carletti, o locuitoare din Roma, pentru Reuters TV.

O înregistrare video difuzată miercuri de Reuters a arătat mistreți adulți plimbându-se prin nordul Romei cu purceii lor, trecând pe lângă mașini și pietoni, fără nicio teamă sau precauție.

Mistreții au fost văzuți atacând o femeie într-o parcare

Primarul Virginia Raggi, membră a Mișcării 5 Stele, încearcă să fie realeasă la scrutinul din octombrie și a încercat să arunce vina pentru vizitatori asupra adversarilor politici. Într-un proces pe care l-a intentat la începutul acestei luni, ea a acuzat regiunea Lazio, care este condusă de Partidul Democrat (PD) de centru-stânga, că nu a reușit să țină animalele departe de capitală.

Regiunea a negat acuzațiile, afirmând că gestionarea animalelor în afara zonei rurale care înconjoară orașul este de competența diferitelor consilii municipale din Roma.

„Chiar și mersul pe jos la școală … a devenit periculos aici”, a declarat Nunzia Cammino, care locuiește în nordul capitalei.

Videoclipurile cu incursiunile mistreților devin în mod regulat virale. În luna mai, șase mistreți au fost văzuți atacând o femeie într-o parcare din apropiere de Roma, obligând-o să lase pungile de cumpărături și să fugă. În octombrie anul trecut, poliția a împușcat și ucis o scroafă și cei șase purcei ai săi pe un teren de joacă din apropierea Vaticanului, ceea ce a provocat indignarea publicului.

„În loc să fie primar, Raggi a fost practic un zoolog”, a declarat miercuri liderul dreptei, Giorgia Meloni. „Mistreți sălbatici, șobolani de mărimea unui labrador, pescăruși ucigași, am văzut de toate”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase