Home » D:News » Ce vor să știe 96% dintre candidați despre jobul la care urmează să aplice

Ce vor să știe 96% dintre candidați despre jobul la care urmează să aplice

Publicat: 01.10.2021
Ce vor să știe 96% dintre candidați despre jobul la care urmează să aplice
Credit foto: Scott Graham, Unsplash

Cei mai mulți candidați vor să vadă oferta salarială în anunțurile de joburi la care urmează să aplice. Este una dintre concluziile unui studiu realizat în septembrie de platforma de recrutare BestJobs.

Conform celui mai recent sondaj BestJobs, salariul este principalul motiv pentru care candidații aleg să își schimbe locul de muncă. 54% dintre respondenți au spus că au aplicat la un job nou doar pentru că salariul afișat pentru poziția respectivă era mai mare decât câștigau ei.

În plus, aproape toți participanții la studiu (96%) au spus că preferă să știe salariul pentru poziția la care aplică încă de la citirea anunțului.

Salariul, un criteriu esențial

44% dintre cei care caută noi oportunități ezită să aplice la joburile care nu au salariul afișat, pe motiv că oferta salarială ar putea să fie sub nivelul pieței. Alți 46% dintre participanții la sondaj spun că apreciază transparența în cazul anunțurilor care publică salariul și 42% consideră că afișarea salariului este firească și toți angajatorii ar trebui să o practice.

Studiul a mai stabilit că salariul este principalul criteriu în funcție de care candidații analizează posibilitatea de a aplica la un job. Și la interviu, candidații vor să știe, în primul rând, care este salariul sau intervalul salarial oferit pentru job-ul respectiv.

Sondajul a fost efectuat în perioada 8 – 23 septembrie pe un eșantion de 1.346 utilizatori de internet din România.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase