Home » D:News » Donald Trump a cerut în instanță redeschiderea contului pe platforma Twitter

Donald Trump a cerut în instanță redeschiderea contului pe platforma Twitter

Donald Trump a cerut în instanță redeschiderea contului pe platforma Twitter
Credit foto: Profimedia
Publicat: 05.10.2021

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a cerut unui judecător federal din Florida să convingă Twitter să îi redeschidă contul, pe care compania l-a închis în ianuarie, invocând riscul de incitare la violenţă.

Atacul de la Capitoliu a urmat unui discurs al lui Trump în care acesta a reiterat afirmaţiile false potrivit cărora pierderea alegerilor din noiembrie a fost cauzat de fraude generalizate, afirmaţie respinsă de mai multe instanţe şi oficiali electorali, potrivit Reuters.

Twitter „exercită un grad de putere şi control asupra discursului politic din această ţară care este incomensurabil, fără precedent istoric şi profund periculos pentru dezbaterea democratică deschisă”, au afirmat avocaţii lui Trump în dosar.

În momentul eliminării definitive a contului lui Trump, Twitter a declarat că postările sale au încălcat politica platformei care interzice „glorificarea violenţei”. Compania a declarat atunci că tweet-urile lui Trump care au dus la blocarea contului „foarte probabil” au încurajat oamenii să reacţioneze violent, aşa cum s-a întâmplat la Capitoliu.

Donald Trump avea peste 88 de milioane de urmăritori pe Twitter

Înainte de a-i fi blocat contul, Trump avea peste 88 de milioane de urmăritori pe Twitter, iar acesta îl folosea pe post de ”portavoce” în social media.

În dosarul depus în instanţă, Trump a susţinut că Twitter a permis talibanilor să posteze în mod regulat pe platformă despre victoriile lor militare din Afganistan, dar pe el l-a cenzurat în timpul preşedinţiei sale, etichetându-i tweet-urile ca fiind „informaţii înşelătoare” sau indicând că au încălcat regulile companiei de „glorificare a violenţei”.

În iulie, Trump a dat în judecată Twitter, Facebook şi Alphabet Google, precum şi pe directorii lor executivi, susţinând că au redus la tăcere în mod ilegal punctele de vedere conservatoare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase