Home » D:News » Scandalul abuzurilor sexuale. Biserica Catolică Franceză a avut 3.000 de pedofili în rândurile sale

Scandalul abuzurilor sexuale. Biserica Catolică Franceză a avut 3.000 de pedofili în rândurile sale

Scandalul abuzurilor sexuale. Biserica Catolică Franceză a avut 3.000 de pedofili în rândurile sale
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 06.10.2021

Biserica Catolică Franceză a avut aproximativ 3.000 de pedofili în rândurile sale în ultimii 70 de ani, a declarat într-un interviu şeful unei comisii independente care investighează scandalul abuzurilor sexuale.

Comisia urmează să îşi publice concluziile marți, 5 octombrie, moment care va marca punctul culminant a doi ani de muncă.

„Am estimat că numărul de pedofili este de 3.000, din 115.000 de preoţi şi oficiali”, a declarat şeful comisiei Jean-Marc Sauve.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului a spus pentru Reuters că va aştepta publicarea raportului complet înainte de a decide dacă va comenta rezultatele anchetei.

 Biserica Romano-Catolică, zguduită de scandaluri

Scandalul din Biserica franceză este ultimul care a lovit Biserica Romano-Catolică, zguduită de scandalurile privind abuzuri sexuale în întreaga lume, implicând adesea copii.

Contul oficial de Twitter al Bisericii Franceze a postat duminică o rugăciune în sprijinul victimelor.

Biserica franceză, a cărui popularitate a scăzut masiv în ultimii ani în rândul francezilor, a declarat în martie că va propune compensaţii financiare celor care au fost victime ale abuzurilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase