Home » D:News » Durerea foametei în Brazilia. Oamenii caută hrană printre carcase de animale

Durerea foametei în Brazilia. Oamenii caută hrană printre carcase de animale

Durerea foametei în Brazilia. Oamenii caută hrană printre carcase de animale
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.10.2021

O serie de fotografii sfâşietoare cu brazilieni săraci care scotocesc într-o grămadă de carcase de animale pentru hrană a creat indignare pe reţelele de socializare din întreaga lume. Imaginile scot la iveală o criză a foametei care afectează cea mai populată naţiune din America Latină.

Imaginile, realizate săptămâna trecută la Rio de fotoreporterul Domingos Peixoto, arată un grup de persoane căutând resturi în spatele unui camion care transportase organele şi oasele aruncate de la o fabrică unde se produce hrană pentru animale de companie, relatează The Guardian.

„Îmi vine să plâng”, i-a spus şoferul camionului reporterului Rafael Nascimento de Souza, care a realizat materialul împreună cu Peixoto pentru ziarul Rio Extra.

„Înainte ca oamenii să vină şi să ceară o bucată de os pentru câinii lor. În aceste zile ei cerşesc oase pentru a face mâncare”, a adăugat şoferul.

Imaginile au stârnit furie pe reţelele de socializare

Pozele, care au fost publicate sub titlul „Brazilia 2021: durerea foametei”, au stârnit furie pe reţelele de socializare.

Se estimează că 19 milioane de brazilieni au suferit de foame de la începutul pandemiei care a ucis 600.000 de oameni în ţară.

Mii de protestatari au mărşăluit sâmbătă pe străzile din Rio pentru a denunţa o calamitate socială pe care mulţi o pun pe seama preşedintelui de dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, al cărui răspuns la pandemia de Covid a fost condamnat la nivel internaţional.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase