Home » D:News » Revolta unui manager de spital, devenit cunoscut după ce a refuzat să arunce vaccinurile nefolosite

Revolta unui manager de spital, devenit cunoscut după ce a refuzat să arunce vaccinurile nefolosite

Publicat: 07.10.2021
Revolta unui manager de spital, devenit cunoscut după ce a refuzat să arunce vaccinurile nefolosite
Credit foto: Sutterstock

Managerul Spitalului din Găești, Laurențiu Belușică, e revoltat că România mai cumpără 500 de concentratoare de oxigen: „Am luat eu 25, vi le dau pe toate”. Medicul a devenit cunoscut după ce, la începutul campaniei de vaccinare, a refuzat să arunce vaccinurile nefolosite.

„Înnebunesc. Concentratoarele de oxigen nu fac față nevoilor pacienților cu saturație sub 90%. Le cumpărați degeaba. Am luat eu 25, vi le dau pe toate. Dați-mi barocamerele”, anunță medicul.

Potrivit lui Laurențiu Belușică, concentratoarele nu sunt pentru bolnavii acestui val pandemic, care trebuie internați, ci pentru convalescenți la domiciliu, ca suport al respirației.

„Dați-ne bani: să montăm reductoare de oxigen (au același pret cu concentratorul), să închiriem stații mobile de oxigen de 1000 de l și să montăm detectoare de oxigen și sisteme de aerisire”, spune medicul.

Laurenţiu Beluşică a ignorat procedura din strategia de vaccinare

Managerul de spital a trecut, în iarnă, peste procedura din strategia de vaccinare, în momentul în care se puteau vaccina doar cadrele medicale. Laurenţiu Beluşică anunța atunci că vaccinează pe oricine doreşte, nu numai cadrele medicale.

„Eu nu vreau să arunc dozele de vaccin. Să vină să mă ia pe sus SRI-ul sau cine vor ei”, spunea atunci managerul Spitalului din Găești, județul Dâmboviţa.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, marți seara, o hotărâre prin care România cumpără 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate, pentru completarea stocurilor, potrivit Mediafax. Dacă va fi nevoie de încă o creștere a numărului de concentratoare, acestea vor fi cerute inclusiv prin mecanismul european de protecție civilă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase