Home » D:News » Masca a devenit obligatorie în aer liber în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie

Masca a devenit obligatorie în aer liber în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie

Masca a devenit obligatorie în aer liber în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie
Credit foto: Marco Testi / Unsplash
Publicat: 06.10.2021

Masca de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile deschise în localitățile unde rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori, a anunțat, miercuri, Ministerul Sănătății. Ordinul comun a fost publicat în Monitorul Oficial.

Cseke Attila, ministrul Sănătății, și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat, miercuri, Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă

Astfel, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Cine sunt exceptați să poarte masca de protecție

Vor fi exceptate de la această măsură persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

„Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”, anunță MS.

Documentul a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial al României.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase