Home » D:News » Germania a recomandat a treia doză pentru cei peste 70 de ani și rapel cu ARN mesager pentru J&J

Germania a recomandat a treia doză pentru cei peste 70 de ani și rapel cu ARN mesager pentru J&J

Germania a recomandat a treia doză pentru cei peste 70 de ani și rapel cu ARN mesager pentru J&J
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 08.10.2021

Autoritatea germană în domeniul vaccinurilor a sugerat doze suplimentare de vaccin pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani, precum și pentru persoanele care lucrează în centrele de îngrijire, precum și vaccinuri de rapel cu ARN mesager pentru persoanele care au primit vaccinul Johnson&Johnson.

Toți rezidenții căminelor de îngrijire, precum și lucrătorii care intră în contact direct cu aceștia, ar trebui, de asemenea, să fie vaccinați cu o a treia doză, a precizat organismul. Același lucru a fost recomandat și pentru lucrătorii medicali aflați în contact direct cu pacienții.

STIKO și-a dat recomandarea pe motiv că protecția vaccinală „scade în timp, în special în ceea ce privește prevenirea infecțiilor asimptomatice și ușoare”.

Anterior, vaccinurile de rapel fuseseră recomandate în Germania doar pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbitCe scrie pe prospectul vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna.

Organismul de vaccinare a recomandat ca pentru cei care au primit o injecție cu ARNm, respectiv BioNTech-Pfizer sau Moderna, același vaccin să fie folosit pentru injecția de control.

Doză de rapel ARNm pentru cei vaccinați cu Johnson & Johnson

STIKO a recomandat, de asemenea, ca persoanelor care au primit vaccinul Johnson & Johnson cu o singură doză, indiferent de vârstă, să li se ofere o a doua doză de ARNm, din cauza eficacității reduse a vaccinului J&J împotriva variantei delta a coronavirusului.

Aproximativ 3,2 milioane de persoane din Germania au primit vaccinul J&J. Datele au arătat că un număr mai mare de persoane care au primit această injecție au contractat virusul decât cele care au primit alte vaccinuri, potrivit Mediafax.

Vaccinul de rapel pentru aceste persoane poate fi oferit începând cu patru săptămâni după imunizarea de bază.

Recomandările STIKO vor face mai întâi obiectul unor discuții între experți și politicieni germani înainte de a intra în vigoare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase