Home » D:News » Tânără din Spania, diagnosticată cu „homosexualitate”. Comunitatea LGBTQ este furioasă

Tânără din Spania, diagnosticată cu „homosexualitate”. Comunitatea LGBTQ este furioasă

Tânără din Spania, diagnosticată cu „homosexualitate”. Comunitatea LGBTQ este furioasă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 11.10.2021

Un medic ginecolog de la un spital din oraşul Murcia, din Spania, a diagnosticat-o pe o tânără ca fiind „homosexuală”. Membrii comunităţii LBTQ au recţionat rapid şi au apelat la autorităţile din Murcia.

Tânăra de 19 ani nu este heterosexuală, iar pentru asta a primit un diagnostic greşit din punct de vedere medical, legal şi uman: „homosexualitate”, conform The Guardian.

Fata are probleme de dereglare a menstruaţiei, aşa că a mers la spitatlul Reina Sofía din Murcia. După ce a fost examinată a primit diagnosticul pe care scrie: „Afecţiune curentă: homosexualitate”.

Mama fetei a declarat, pentru un ziar local, că ginecologul a întrebat-o pe tânără dacă poate include în raportul său orientarea sexuală a acesteia, iar ea a fost de acord, fără să se gândească, cum este şi cazul, că ar fi relevantă pentru investigarea ginecologică.

OMS a scos homosexualitatea din lista afecţiunilor mintale în anul 1990

„La început, am crezut că e amuzant, dar nu e”, spune tânăra. Ea şi mama sa au cerut sprijinul colectivului LGBT Galactyco, care a trimis o plângere formală către autorităţile din Murcia, ministerului sănătăţii din regiune şi serviciilor de sănătate.

„OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a scos homosexualitatea din lista afecţiunilor mintale în anul 1990, şi totuşi, 31 de ani mai târziu, există specialişti în domeniul medical din Murcia care văd asta ca pe o afecţiune”, spun reprezentanţii Galactyco.

Colectivul pentru drepturile persoanelor LGBT cere o explicaţie şi scuze, argumentând că autorităţile regionale au ignorat drepturile legale ale pacientei şi că, în plus, cazul nu este unul izolat.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase