Home » D:News » Câți metri are cea mai înaltă femeie din lume? Are 24 de ani și trăiește în Turcia

Câți metri are cea mai înaltă femeie din lume? Are 24 de ani și trăiește în Turcia

Publicat: 17.10.2021

O tânără din Turcia, în vârstă de 24 de ani, care are o înălţime de 2,15 metri, a fost confirmată de Guinness World Records ca fiind cea mai înaltă femeie din lume, care trăieşte în prezent.

Înălţimea fenomenală a lui Rumeysa Gelgi este provocată de o afecţiune numită sindromul Weaver, care provoacă o creştere accelerată şi alte anomalii, a precizat Guinness World Records într-un comunicat.

Gelgi a fost măsurată din nou în acest an, după ce a fost desemnată cea mai înaltă adolescentă în viaţă din lume în 2014, la vârsta de 18 ani, potrivit CNN.

Din cauza afecţiunii sale, Gelgi se deplasează de obicei într-un scaun cu rotile, dar poate folosi şi un cadru pentru perioade scurte de timp.

Cine a fost cea mai înaltă femeie înregistrată vreodată

Gelgi doreşte să îşi folosească platforma pentru a informa oamenii despre afecţiuni medicale rare precum Weaver. „Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj pentru tine însuţi, aşa că acceptă-te pentru ceea ce eşti, fii conştient de potenţialul tău şi fă tot ce poţi”, a spus ea în declaraţie.

Înălţimea ei îi intrigă pe oameni atunci când o văd, dar majoritatea celor care o văd sunt amabili şi o sprijină, a declarat Gelgi pentru Guinness World Records.

„Este o onoare să o primim pe Rumeysa înapoi în cărţile de recorduri. Spiritul ei invincibil şi mândria de a se remarca din mulţime sunt o sursă de inspiraţie”, a declarat Craig Glenday, redactor-şef al Guinness World Records, în comunicat.

„Categoria de cea mai înaltă femeie în viaţă nu este una care să schimbe foarte des, aşa că sunt încântat să împărtăşesc această veste cu lumea”, a adăugat el.

Cel mai înalt bărbat în viaţă din lume, Sultan Kösen, este tot din Turcia şi are o înălţime de 251 de centimetri. Cea mai înaltă femeie înregistrată vreodată a fost Zeng Jinlian din provincia Hunan, China, care măsura 246,3 cm în momentul morţii sale, în februarie 1982.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase