Home » D:News » Avertismentul unui oficial al Băncii Angliei! Criptomonedele ar putea provoca o criză ca cea din 2008

Avertismentul unui oficial al Băncii Angliei! Criptomonedele ar putea provoca o criză ca cea din 2008

Publicat: 16.10.2021
Avertismentul unui oficial al Băncii Angliei! Criptomonedele ar putea provoca o criză ca cea din 2008
Sursa foto: Thought Catalog via Unsplash

Criptomonedele ar putea declanșa o criză financiară globală dacă nu sunt introduse reglementări stricte, a avertizat Viceguvernatorul adjunct al Băncii Angliei pentru stabilitate financiară, Jon Cunliffe, citat de CNBC.

Cunliffe a comparat rata de creștere a pieței criptomonedelor, de la 16 miliarde de dolari în urmă cu cinci ani la 2.300 de miliarde de dolari în prezent, cu cea a pieței creditelor ipotecare subprime, de 1.200 de miliarde de dolari, din 2008.

„Atunci când ceva din sistemul financiar crește foarte repede și crește într-un spațiu în mare parte nereglementat, autoritățile de stabilitate financiară trebuie să ia aminte”, a spus el.

Cunliffe a recunoscut că guvernele și autoritățile de reglementare trebuie să fie atente să nu reacționeze în mod exagerat sau să clasifice noile abordări ca fiind „periculoase” doar pentru că sunt diferite și a remarcat, de asemenea, că tehnologiile cripto oferă perspective de „îmbunătățiri radicale” în domeniul serviciilor financiare.

Cu toate acestea, el a susținut că, deși riscurile pentru stabilitatea financiară rămân limitate deocamdată, aplicațiile actuale ale criptomonedelor reprezintă o preocupare pentru stabilitatea financiară, deoarece majoritatea „nu au o valoare intrinsecă și sunt vulnerabile la corecții majore ale prețurilor”.

Bitcoin și ethereum și-au redus valoarea cu peste 30%

Bitcoin și ethereum, cele mai mari două criptomonede, și-au redus valoarea cu peste 30% la începutul acestui an, înainte de a-și reveni, și s-au dovedit extrem de volatile de la crearea lor. Prețurile sunt susceptibile la o varietate de factori declanșatori externi, de la comentariile directorului general al Tesla, Elon Musk, la măsurile de reglementare luate de guvernul chinez.

„Lumea cripto începe să se conecteze la sistemul financiar tradițional și asistăm la apariția unor jucători cu efect de levier. Și, foarte important, acest lucru se întâmplă într-un spațiu în mare parte nereglementat”, a spus Cunliffe.

Comentariile sale le reiau pe cele ale guvernatorului Băncii Angliei, Andrew Bailey, din luna mai, care a avertizat că investitorii în criptomonede ar trebui să fie pregătiți să își piardă toți banii din cauza lipsei de „valoare intrinsecă” a activelor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase