Home » D:News » Specialiștii avertizează: Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu!

Specialiștii avertizează: Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu!

Specialiștii avertizează: Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu!
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 22.10.2021

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva SARS CoV-2. Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu, spun specialiștii.

Medicii spun că, până în prezent, milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul, iar datele acumulate confirmă fără dubiu că vaccinarea anti-COVID nu reprezintă un risc.

Potrivit specialiștilor, boala COVID-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.

Vaccinarea are numeroase avantaje

În schimb, vaccinarea are numeroase avantaje: scade riscul de infecție cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori, scade riscul de boală COVID-19 severă și de a ajunge la spital de 10 ori, scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori și protejează nou-născutul deoarece anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.

Medicii mai spun că vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină. Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea, precizează medicii, potrivit Mediafax.

„Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt… Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul”, a declarat Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase