Home » D:News » Elon Musk, îndemnat să vândă 10% din acțiunile Tesla

Elon Musk, îndemnat să vândă 10% din acțiunile Tesla

Elon Musk, îndemnat să vândă 10% din acțiunile Tesla
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 09.11.2021

Votanții unui sondaj pe Twitter l-au îndemnat pe Elon Musk să vândă 10% din participația sa la Tesla pentru a-și plăti impozitele.

Peste 3,5 milioane de utilizatori de Twitter au votat în sondajul lansat sâmbătă de Musk, aproape 58% dintre aceștia pronunțându-se în favoarea vânzării acțiunilor.

Dacă se conformează, antreprenorul ar putea să se debaraseze de acțiuni Tesla în valoare de aproape 21 de miliarde de dolari, potrivit BBC.

El a promis că va respecta rezultatul, ca răspuns la „taxa pentru miliardari” propusă de democrați.

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, nu a comentat încă public rezultatul sondajului, nici cum și când și când își va vinde participația.

Atunci când se debarasează de participații mari de acțiuni, unii directori executivi eșalonează vânzarea pe o perioadă mai mare de timp pentru a evita acuzațiile de utilizare a informațiilor privilegiate.

Elon Musk spune că nu are de ce să plătească impozit pe venit

Într-un tweet anterior, sâmbătă, Musk a declarat că nu a luat niciun salariu sau bonus de la niciuna dintre companiile sale – ceea ce înseamnă că nu are venituri pentru care să plătească impozit pe venit.

Dar el a câștigat miliarde de dolari prin intermediul unui pachet de compensații, care îi conferă puterea de a exercita cantități mari de opțiuni de cumpărare de acțiuni atunci când compania îndeplinește obiectivele de performanță și când acțiunile sale ating anumite prețuri.

Elon Musk are o opțiune, care expiră în luna august a anului viitor, de a cumpăra 22,86 milioane de acțiuni Tesla la 6,24 dolari fiecare – o foarte mică parte din prețul de închidere al acțiunilor Tesla de vineri, de 1.222 dolari.

Conform planurilor propuse de Partidul Democrat din Senat, miliardarii ar putea fi impozitați pentru „câștigurile nerealizate” atunci când prețul acțiunilor lor crește – chiar dacă nu își vând niciun titlu.

Se crede că impozitul propus pe câștigurile de capital, indiferent dacă activele au fost sau nu vândute, ar putea afecta aproximativ 700 de miliardari din SUA. Criticii au subliniat că valoarea activelor nu crește întotdeauna.

Membrii consiliului de administrație al Tesla, inclusiv fratele lui Elon Musk, Kimbal, au vândut recent acțiuni ale producătorului de automobile electrice. Kimbal Musk a vândut 88.500 de acțiuni, în timp ce un alt membru al consiliului de administrație, Ira Ehrenpreis, a vândut acțiuni în valoare de peste 200 de milioane de dolari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase