Home » D:News » Moderna cere autorizarea vaccinului său pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani

Moderna cere autorizarea vaccinului său pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani

Publicat: 12.11.2021
Moderna cere autorizarea vaccinului său pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani
Sursa foto: Shutterstock

Moderna a depus la Agenţia Europeană pentru Medicamente cererea pentru autorizarea vaccinului pe care îl produce împotriva COVID, pentru copiii de 6 – 11 ani.

Cererea vine la câteva săptămâni după ce a amânat o solicitare similară depusă la autoritățile de reglementare din SUA, conform Reuters.

EMA a autorizat în iulie utilizarea vaccinului la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, dar mai multe țări, inclusiv Suedia, l-au suspendat la persoanele de până în 30 de ani din cauza unor efecte secundare rare legate de inimă.

Moderna declara, la finele lunii octombrie, că Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite are nevoie de mai mult timp pentru a finaliza analiza datelor pentru utilizarea vaccinului la grupa de vârstă 12-17 ani, deoarece studiază riscul unui tip de inflamație a inimii – miocardită – după vaccinare.

Un răspuns imunitar puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani

Astfel, Moderna a amânat să ceară vaccinarea copiilor de 6 – 11 ani, până când FDA își finalizează analiza pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

La începutul lunii octombrie, compania a declarat la că vaccinul său a generat un răspuns imunitar puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani și că intenționează să prezinte în curând datele autorităților de reglementare la nivel mondial.

Marți, Moderna a declarat că a depus o cerere la Agenția Europeană pentru Medicamente pentru utilizarea unei doze de 50 de micrograme de vaccin la copii, jumătate din concentrația folosită la vaccinarea adulților.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase