Home » D:News » O licitație de artă organizată pentru un divorț a strâns 676 de milioane de dolari

O licitație de artă organizată pentru un divorț a strâns 676 de milioane de dolari

O licitație de artă organizată pentru un divorț a strâns 676 de milioane de dolari
Lucrarea „Nine Marilyns” de Andy Warhol. Sursa foto: Sothebys
Publicat: 18.11.2021

Tablouri și sculpturi ale unor artiști celebri, printre care Andy Warhol și Jackson Pollock, au fost vândute la o licitație din New York, în cadrul unei licitații care a strâns peste 676 de milioane de dolari.

Cele 35 de piese au aparținut magnatului imobiliar Harry Macklowe și fostei sale soții Linda. Cei doi au decis să vândă colecția și să împartă veniturile în timpul procesului de divorț din 2018.

Alte 35 de opere de artă urmează să fie scoase la licitație anul viitor.

Printre obiectele scoase la vânzare se numără „No 7”, un tablou de Mark Rothko care s-a vândut cu 82,5 milioane de dolari – al doilea cel mai mare preț pentru o lucrare a artistului.

Colecția a fost estimată la 400 de milioane de dolari

Nu este clar cine a fost cumpărătorul, dar a existat o concurență acerbă între persoanele care reprezentau clienți asiatici, scrie BBC.

„Number 17, 1951”, o lucrare a lui Jackson Pollock, a ajuns la 61,2 milioane de dolari.

Serigrafia „Nine Marilyn’s” a lui Andy Warhol, realizată la scurt timp după moartea actriței Marilyn Monroe, a ajuns la 48,5 milioane de dolari.

Colecția a fost estimată la 400 de milioane de dolari și a fost prezentată în mai multe locații, printre care Taipei, Hong Kong, Paris și Londra, înainte de a se întoarce la New York.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase