Home » D:News » Italia schimbă regulile pentru obținerea certificatului verde

Italia schimbă regulile pentru obținerea certificatului verde

Italia schimbă regulile pentru obținerea certificatului verde
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.11.2021

Italia înăsprește condițiile de obținere a certificatului verde, în încercarea de a determina persoanele care au peste 40 de ani să-și facă a treia doză de vaccin fără să piardă timp. Restaurantele, teatrele și stadioanele urmează să rămână deschise doar pentru vaccinați.

Curba epidemiologică rămâne sub observația atentă a experților și a guvernului, care este pregătit să urmeze modelul austriac de certificat verde, dacă numărul cazurilor și al spitalizărilor continuă să crească.

Vineri, când tendința de infectare va deveni mai clară, guvernul va adopta un nou decret, care, pentru a opri îmbolnăvirile și a accelera a treia doză, va înăspri condițiile de obținere a certificatului verde, scrie La Stampa.

Durata certificatului verde ar urma să fie redus de la 12 la 9 luni, astfel încât să îi determine pe cei de peste 40 de ani să își administreze doza a treia de vaccin fără a pierde prea mult timp.

A treia doză de vaccin ar putea deveni obligatorie pentru personalul sanitar

A doua măsură vizează cinematografele, teatrele, stadioanele, barurile și restaurantele, unde ar urma să intre doar cei care s-au imunizat complet sau s-au vindecat în ultimele șase luni. Testele, fie ele rapide sau moleculare, urmează să fie excluse de pe certificat.

Pe de altă parte, angajații vor continua să meargă la serviciu chiar și cu teste negative. Între timp, poate chiar de joi, ar putea fi adoptat un decret care să facă obligatorie a treia doză pentru personalul sanitar.

Viteza cu care se iau măsuri este dată și de studiile care spun că vaccinurile își pierd protecția la șase-opt luni de la a doua doză. În două luni, infecțiile în rândul personalului sanitar, care a fost printre primii care au fost vaccinați, au crescut cu 192,3%, de la 936 de cazuri la 14 septembrie la 2.736 la 14 noiembrie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase