Home » D:News » Ungaria a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus. Ce măsuri pregătește guvernul Viktor Orban

Ungaria a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus. Ce măsuri pregătește guvernul Viktor Orban

Ungaria a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus. Ce măsuri pregătește guvernul Viktor Orban
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 25.11.2021

Ungaria a raportat un număr record de 12.637 de noi cazuri zilnice de COVID-19, ridicând totalul la 1,045 milioane de cazuri.

Ungaria, cu 10 milioane de locuitori, a cărei rată de vaccinare este sub media Uniunii Europene, a impus noi restricții joia trecută, cu o zi înainte de a fi anunțat lockdown-ul din Austria.

Guvernul premierului Viktor Orban, care se opune altor restricții de teamă că ar putea sufoca economia, a lansat o campanie de vaccinare în această săptămână, oferind vaccinuri fără înregistrare prealabilă, pe fondul creșterii numărului de noi infecții, scrie Reuters.

Ideea vaccinării obligatorii a stârnit îngrijorare

Datele de miercuri au arătat că 5,81 milioane de persoane, adică puțin sub 60% din populație, au fost vaccinate complet, în timp ce 2,04 milioane au primit rapelul.

În Ungaria, vaccinarea anti-coronavirus devine obligatorie pentru tot personalul medical, iar de sâmbătă masca de protecție este obligatorie în spațiile închise.

Ideea vaccinării obligatorii a stârnit îngrijorare în rândul maghiarilor. Luni, maghiarii au format cozi în fața celui mai mare spital din Budapesta pentru a se vaccina împotriva coronavirusului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase