Home » D:News » Nou plan israelian de colonizare, la periferia Ierusalimului. Palestinienii cer SUA să intervină

Nou plan israelian de colonizare, la periferia Ierusalimului. Palestinienii cer SUA să intervină

Nou plan israelian de colonizare, la periferia Ierusalimului. Palestinienii cer SUA să intervină
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 26.11.2021

Guvernul Israelului a lansat procedurile de aprobare a unui nou plan de colonizare în Cisiordania, la periferia nordică a oraşului Ierusalim, un proiect criticat dur de Autoritatea Palestiniană, care cere intervenţia Statelor Unite.

Comisia de Planificare a Consiliului Municipal din Ierusalim a aprobat un plan care prevede construcţia a 9.000 de locuinţe în zona Atarot, la nord de Ierusalim, în apropierea taberei de refugiaţi Qalandiya şi a oraşului palestinian Ramallah. Proiectul va ajunge în atenţia Comisiei pentru Planificare şi Construcţii a Guvernului israelian pe 6 decembrie, conform cotidianului The Times of Israel.

Un oficial guvernamental israelian a declarat că proiectul este în faza iniţială şi că procedurile de aprobare ar putea dura câţiva ani.

Israelul continuă activităţile de colonizare

Autoritatea Palestiniană a reacţionat vehement faţă de noua iniţiativă. „Acest plan de construcţie a unei colonii are rolul de a separa Ierusalimul de comunităţile noastre palestiniene, în scopul de a israeliza aceste zone, de a le iudaiza şi a le anexa. Cerem Statelor Unite şi altor puteri să intervină imediat pentru a opri aceste proiecte de colonizare”, a comunicat Ministerul palestinian de Externe, citat de postul Al Jazeera.

Israelul continuă activităţile de colonizare, în pofida criticilor Autorităţii Palestiniene, Uniunii Europene, Naţiunilor Unite şi Administraţiei Joseph Biden.

Departamentul de Stat a criticat recent activităţile israeliene de colonizare. „Noi am avut poziţii clare la nivel public şi privat despre activităţile de colonizare şi anexare. Ne opunem acţiunilor unilaterale care ar afecta soluţia coexistenţei a două state”, a declarat în octombrie Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase