Home » D:News » Căutările pe Google Maps dau castelele Bran și Peleș drept cele mai populare locuri din țară

Căutările pe Google Maps dau castelele Bran și Peleș drept cele mai populare locuri din țară

Căutările pe Google Maps dau castelele Bran și Peleș drept cele mai populare locuri din țară
Foto: Dorothea Oldani/ Unsplash
Publicat: 02.12.2021

Castelele Bran, Peleș și Corvinilor sunt cele mai populare locuri din România în căutările pe Google Maps, arată o statistică realizată în 2021. În ceea ce privește locurile din București, cele mai multe căutări vizează Ateneul, Muzeul de Istorie și Muzeul Antipa.

Reprezentanții Google Maps au analizat câteva trenduri care pot fi utile în petrecerea timpului liber, a vacanțelor sau pentru a evita aglomerațiile.

Potrivit rezultatelor, cele mai căutate obiective culturale pe Google Maps în anul 2021 sunt Castelul Bran, Peleșul și Castelul Corvinilor.

Cele mai populare locuri din București sunt muzeele

În Capitală, cel mai căutate repere culturale au fost Ateneul, Muzeul de Istorie și Muzeul Antipa. În România, obiectivele culturale cu cele mai mari note pe Google Maps sunt, în ordine Colecția Țiriac, Ateneul Român și Teatrul Național București.

În Europa, Muzeul Luvru din Paris și British Museum din Londra au fost obiectivele cele mai populare în căutări pe Google Maps în 2021. Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute repere turistice din Europa, fiind în top 20 obiective culturale și turistice cu cele mai multe recenzii pe Google Maps.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase