Home » D:News » Fiji primește din nou turiști după aproape doi ani de la închiderea granițelor din cauza COVID-19

Fiji primește din nou turiști după aproape doi ani de la închiderea granițelor din cauza COVID-19

Fiji primește din nou turiști după aproape doi ani de la închiderea granițelor din cauza COVID-19
Sursa foto: Pixabay

Fiji, țara insulară din Oceania, și-a deschis granițele, după ce, în martie 2020, a decis să închidă din cauza coronavirusului. Primii turiști care au ajuns în țara insulară din sudul Pacificului au venit din Australia.

După aproape doi ani, Fiji și-a redeschis granițele. Primii turiști care au ajuns în țara insulară din sudul Pacificului au venit din Australia.

Recunoscută pentru plajele sale cu nisip alb și cele peste 330 de insule, Fiji și-a închis granițele în martie 2020, în condițiile în care turismul reprezintă 40% din economia țării. Peste 10% din populație a rămas fără loc de muncă de la începutul pandemiei.

„Cum ar putea cineva să nu sărbătorească?”

„Cum ar putea cineva să nu sărbătorească, după 20 de luni în care avem primii călători care vin în țară? E un moment emoționat”, spune Isei Tudreu, CEO al aeroportului din Fiji, potrivit AP.

Turiștii care ajung în micuțul stat din Oceania trebuie să fie vaccinați, dar și testați. În plus, vor petrece primele trei zile ale sejurului într-o locație desemnată, însă vor avea acces în barurile și restaurantele hotelurilor.

75.000 de turiști și-au rezervat deja vacanța în Fiji pentru următoarele două luni.

„Din punctul nostru de vedere, noua noastra campanie se numește Deschiși către fericire și spune totul despre ce se întâmplă în Fiji. Vrem ca oamenii să se simtă cu adevărat în siguranță, dar, în același timp, vrem ca oamenii să se poată bucura și să uite de nebunia din lume și să aibă o vacanță memorabilă în Fiji”, a spus, la rândul său, Brent Hill, director executiv turism.

În Fiji, 90% din populația țării a primit ambele doze de vaccin.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult