Home » D:News » Cum încearcă agenţiile de turism încearcă să „alunge“ iarna după apariția tulpinii Omicron

Cum încearcă agenţiile de turism încearcă să „alunge“ iarna după apariția tulpinii Omicron

Cum încearcă agenţiile de turism încearcă să „alunge“ iarna după apariția tulpinii Omicron
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04.12.2021

Zanzibar, Maldive, Dubai, Mauritius, Mexic, R. Dominicană, Kenya, Sri Lanka, Iordania şi Maroc sunt doar câteva dintre destinaţiile de iarnă aflate în topul rezervărilor pentru turiştii români. Noua tulpină Omicron a blocat deja, odată cu închiderea neaşteptată a graniţelor, 72 de români în Maroc.

În sezonul de iarnă din acest an, agenţiile de turism au în ofertă mai multe destinaţii faţă de perioada similară a anului trecut, scriu jurnaliștii de la Ziarul Financiar.

Numărul mai mare de destinaţii în care turiştii români pot merge se datorează în principal faptului că mai multe ţări şi-au deschis graniţele pentru turişti faţă de anul trecut.

Zborurile charter, colacul de salvare al turoperatorilor

Situaţia se schimbă însă de la o zi la alta ca urmare a apariţiei unei noi tulpini a coronavirusului.

Anul trecut, vedetele sezonului de iarnă au fost destinaţiile calde, fiind singurele deschise la acel moment, astfel că românii au dat echipamentele de ski pentru a merge în destinaţii exotice precum Maldive, Zanzibar sau Republica Dominicană.

Totodată, 2020 a fost primul an în care au existat zboruri charter regulate către aceste destinaţii, fiind şi colacul de salvare al turoperatorilor care timp de aproape un an s-au luptat să supravieţuiască.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase