Home » D:News » Varianta Omicron îl face pe Biden să înăsprească regulile de călătorie

Varianta Omicron îl face pe Biden să înăsprească regulile de călătorie

Varianta Omicron îl face pe Biden să înăsprească regulile de călătorie
Foto: Pexels
Publicat: 04.12.2021

Președintele Joe Biden a dezvăluit reguli mai stricte de călătorie Covid-19, în contextul în care SUA au confirmat câteva cazuri de variantă Omicron.

Biden a declarat că planul său „nu include închideri sau blocaje” și nu modifică regulile de vaccinare, relatează BBC.

Au fost depistate cazuri în California, Colorado, Minnesota, New York și în Hawaii, unde autoritățile spun că persoana nu avea antecedente recente de călătorie.

Oficialii de stat din domeniul sănătății au raportat doar simptome ușoare în aceste cazuri.

Varianta a fost găsită acum până în 30 de țări, potrivit rapoartelor.

Încă nu este clar dacă tulpina Omicron este asociată cu o transmitere mai mare sau cu un risc mai mare de a se sustrage vaccinurilor.

Regulile de călătorie se schimbă pentru toți pasagerii internaționali

Conform detaliilor dezvăluite joi, toți pasagerii internaționali vor trebui să fie testați cu 24 de ore înainte de a pleca în SUA, indiferent de statutul lor de vaccinare. Masca este obligatorie în avioane, trenuri și autobuze până în martie.

Guvernul american va încerca să pună la dispoziție milioane de teste gratuite la domiciliu prin intermediul companiilor de asigurări private pentru cei care au asigurare și prin intermediul centrelor de sănătate și al clinicilor rurale pentru cei care nu au.

Planul administrației pentru lunile de iarnă constă, de asemenea, în măsuri de încurajare a tuturor adulților să își facă vaccinurile de rapel, inclusiv printr-o campanie de educare a publicului și prin acțiuni de informare.

Peste 40 de milioane de americani au făcut vaccinurile de rapel, dar Biden a declarat că alte aproape 100 de milioane de persoane sunt eligibile și nu și-au făcut încă vaccinul.

Sute de clinici de vaccinare vor fi înființate în întreaga țară în încercarea de a crește rata de imunzare în rândul copiilor și adolescenților.

SUA și alte câteva țări au interzis călătoriile din opt țări din Africa de Sud. Experții în sănătate au declarat că restricțiile de călătorie le oferă timp pentru a studia noua variantă.

(sursa: Mediafax)

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase