Home » D:News » Unde este Omicron cea mai răspândită variantă? Infecțiile nu au fost niciodată atât de multe

Unde este Omicron cea mai răspândită variantă? Infecțiile nu au fost niciodată atât de multe

Publicat: 08.12.2021
Unde este Omicron cea mai răspândită variantă? Infecțiile nu au fost niciodată atât de multe
Foto: CDC/ Unsplash

Noua mutație a virusului determină creșterea curbei de infectare în Africa de Sud. În Europa sunt 212 cazuri, toate ușoare sau asimptomatice. Numărul de infecții în Franța a ajuns la 50.000 pe zi.

După Germania, și Franța ia măsuri pentru a limita pagubele provocate de cel de-al patrulea val. După cum scrie „Il Messaggero”, numărul de infecții în Franța a ajuns la 50.000 pe zi, față de 10.000 în urmă cu doar o lună. Din acest motiv, în Franța au fost înăsprite regulile de combatere a infectărilor în școli, dar și închiderea discotecilor.

Virusul „circulă prea mult”, a declarat recent ministrul Sănătății, Olivier Veran.

Mai mult de 12.000 de pacienți cu COVID sunt internați în spitale, adică unul pe minut, potrivit statisticilor ministerului francez.

Din acest motiv, a spus ministrul, trebuie „frânată” răspândirea virusului și a variantei Omicron, chiar dacă se pare că ultima mutație COVID este mai puțin letală.

În Europa, până în prezent s-au înregistrat 212 cazuri, aproape toate asimptomatice sau cu simptome ușoare, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), citate de Adnkronos.

„Numărul de cazuri confirmate”, subliniază însă centrul, „este încă prea mic pentru a înțelege dacă spectrul clinic al Omicron diferă de cel al variantelor detectate anterior.

Omicron este cea mai răspândită variantă în Africa de Sud

Raportul menționează deja „transmiterea comunitară” în Belgia, Danemarca, Germania și Spania, deși „majoritatea cazurilor confirmate” au încă „o legătură epidemiologică cu persoanele care au un istoric de călătorii în țările africane”.

În Europa, Danemarca are cel mai mare număr de cazuri de Omicron – 32.

Între timp, în Africa de Sud, noua variantă a ajuns la un număr „nemaiîntâlnit de la începutul pandemiei”, a declarat președintele Cyril Ramaphosa.

El a continuat: „În ultima săptămână, numărul de infecții zilnice a crescut de cinci ori. Aproape un sfert din toate testele COVID sunt acum pozitive”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase